In ons ambachtelijk atelier verwerken we handmatig klei tot afgewerkte tegels. Wij reproduceren tegels die niet meer in de handel te verkrijgen zijn, maar maken even goed moderne tegels naar eigen smaak en ontwerp. Bij de reproductie van antieke tegels integreren we zoveel mogelijk ambachtelijke werkmethodes in ons hedendaagse maakproces.

Na langzame droging ‘aan de lucht’ worden de tegels biscuit gebakken op 1060 of 1180°, naargelang de gewenste toepassing. Een glazuurbrand geeft de tegel zijn definitieve uitzicht. Al onze tegels zijn keramisch en worden vorstvrij gebakken op steengoedtemperatuur, als die expliciet voor dit doel worden besteld.

Aangezien de tegels met de hand in eigen gemaakte mallen worden gemaakt, geven kleurnuanceringen, kleine maatverschillen en andere imperfecties uw tegels een uniek karakter, in tegenstelling tot in massa geproduceerde en dus eerder steriele tegels. De levertijd is altijd minimum 6 weken – afhankelijk van de droogtijd van de tegels – en kan langer worden naargelang de grootte van de bestelling. De tegels worden steeds bij de klant geleverd. Al onze tegels worden gemaakt op aanvraag en op bestelling.

In interieurs of op gevels van historische huizen bevinden zich vaak tegels die niet meer in de handel te verkrijgen zijn. Deze kunnen op aanvraag door Tegula gereproduceerd worden. Om een zo juist mogelijke kopie te kunnen maken is er wel altijd een voorbeeldtegel nodig om kleur- en kleistudies te kunnen doen.

Tegels op maat maken wij voor zowel particulieren als architecten en aannemers.

Indien u een offerte wenst kan dit op verschillende manieren:

  • u stuurt een mail met info over het type tegel waarin u geïnteresseerd bent, samen met uw gegevens zodat we u kunnen contacteren voor eventuele vragen. Eventuele bijlages zoals plannen en fotos stuurt u best altijd mee.  Dit kan via info@tegula.be
  • u vult het formulier op de contactpagina in, voegt de eventuele bijlages toe, en geeft eventueel wat extra info.

Als u ons contacteert via mail of contactformulier bezorgen we u zo snel mogelijk de offerte of contacteren we u voor verdere info.

Tegula is een jong, opstartend bedrijf. Help ons een handje door onze site te delen met uw netwerk. Alvast bedankt!