Een keramisch voorwerp restaureren betekent dit zoveel mogelijk in zijn authentieke staat herstellen. Dit alles met de juiste werkethiek, en respect voor de specifieke objectgeschiedenis. Bij het reinigen en verlijmen van de scherven en het opvullen en retoucheren van de lacunes werkt Tegula met hedendaagse materialen, die uiteraard compatibel zijn met de materie van het object.

Wij restaureren voor particulieren, antiquairs en musea. In de eerste plaats tegels, maar ook keramische kunstobjecten, gebruiksgoed en mozaïeken komen in aanmerking.

In het kader van grootschalige restauraties werd aan Tegula regelmatig gevraagd om replica’s te maken van historische tegels die in de handel niet meer te vinden zijn.

Hieronder enkele van de door Tegula gerealiseerde restauratieprojecten

Indien u een offerte wenst kan dit op verschillende manieren:

  • u stuurt een mail met info over het type restauratie dat voor u van toepassing is, samen met uw gegevens zodat we u kunnen contacteren voor eventuele vragen. Eventuele bijlages zoals plannen en fotos stuurt u best altijd mee.  Dit kan via info@tegula.be
  • u vult het formulier op de contactpagina in, voegt de eventuele bijlages toe, en geeft eventueel wat extra info.

Als u ons contacteert via mail of contactformulier bezorgen we u zo snel mogelijk de offerte of contacteren we u voor verdere info.

Tegula is een jong, opstartend bedrijf. Help ons een handje door onze site te delen met uw netwerk. Alvast bedankt!